Albert Alegre

Albert Alegre és un expert en intel·ligència emocional que ha ensenyat a pares, mestres, professors, i líders formes pràctiques d'ajudar als fills, alumnes, i empleats a desenvolupar la seva intel·ligència emocional i incrementar el seu rendiment. Ha estat investigant en aquest tema durant els últims 14 anys. Ha publicat i presentat extensament en revistes i conferències científiques. És llicenciat en Educació, i llicenciat en Ciències Econòmiques. És master en Psicologia Evolutiva,i doctor en Desenvolupament Humà.

Albert va començar la seva carrera professional treballant amb nens pobres i marginats a les escoles públiques dels ravals de la ciutat de Barcelona. Després, va treballar al món de l'empresa durant 13 anys, arribant a ocupar els càrrecs de director comercial i de màrqueting d'una important companyia asseguradora i de director de la seva pròpia empresa de consultoria. Uns anys més tard, va anar a viure als Estats Units, va tornar al món de l'educació, i va treballar en una escola alternativa dels barris pobres d’Albany, NY. Durant aquests anys, Albert es va adonar que moltes de les febleses emocionals que enfronten els nens en el seu desenvolupament, continuen afectant molts adults en la seva vida personal i professional, causant enormes dificultats i sofriments. Per això, ha desenvolupat un mètode per ajudar als nens i adults a augmentar la seva competència i intel·ligència emocional.
Des de llavors, ha impartit nombrosos cursets i presentat les seves recerques en escoles i universitats sobre la forma d'ajudar als nens, alumnes, i empleats a desenvolupar la seva intel·ligència emocional. Ha tingut influència en les polítiques escolars com a membre del consell d’administració de l'escola Unity Charter, situada en Morris Plains, NJ, i l'escola Teddy McArdle Free School, també en NJ. A més, ha impartit cursets per a pares en col·laboració amb el Departament d'Educació de la ciutat de Newark, NJ. Actualment, viu a la ciutat de Nova York, és professor de la universitat de East Stroudsburg i de la universitat Mercy College, i consultor.