RECURSOS

 

 

¿No fóra bonic que gaudissis de la teva feina



i fossis extremadament efectiu?

Pots aconseguir-ho i arribar a ser un líder cooperatiu

utilitzant la teva intel·ligència emocional. En aquest llibre

Albert Alegre t'ensenya les cinc passes que canviaran

el teu estil de lideratge i et convertiran

en un líder efectiu, feliç, i amb èxit

dirigint un equip efectiu, feliç, i exitós.

Nou resenya a la revista de negocis Dir&Ge

Nova entrevista al programa Nits de Ràdio a Onda Cero

Entrevista a RAC 1

Si els teus fills estan creixent

 

i necessites noves eines per educar-los, gaudiràs d'aquest

llibre. En ell trobaràs el que Albert Alegre ha après en vint

anys d'estudi, investigació, i pràctica diària amb famílies, i

amb els seus propis fills. 

LA INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL DELS FILLS (I DELS PARES)

Nou curs a Barcelona del Dr. Alegre

 

La intel·ligència emocional és un conjunt d'habilitats extremadament

importants perquè els nens i adolescents vagin bé a l'escola, tinguin

bons amics i gaudeixin amb els seus companys de l'escola. És la base

del seu futur èxit en la vida.

 

DATES i HORARI

Juny 2020

De 19:30h a 21:30h

 

APRENDRÀS:

Què és la intel·ligència emocional i que poden fer els pares i mares

per ajudar els seus fills/ filles/filles a desenvolupar-la.

Formes positives d'educar als teus fills/filles que li permetran

desenvolupar la seva intel·ligència emocional.

Formes de connectar amb els teus fills/filles tant si són petits com

adolescents, de manera que mantinguis un vincle afectiu fort

Com fer que a la família tothom es doni suport

Com fer reunions familiars

Com escoltar als teus fills/filles perquè vulguin parlar amb tu

Com parlar-los perquè vulguin escoltar-te

Com aconseguir que els teus fills/filles cooperin i siguin responsables

sense necessitat d'utilitzar càstigs, amenaces, o crits.

Com aconseguir que et facin cas sense mai més necessitar donar una

bufetada o una bufetada o cap altre tipus de violència física o verbal.

Com resoldre els conflictes entre membres de la família

 

CONTINGUTS

Sessió 1

1. Què és la intel·ligència emocional

2. Importància de la intel·ligència emocional

3. La cooperació com a via cap a la intel·ligència emocional

4. Com aprendre a cooperar i com fomentar la cooperació

5. Prendre decisions junts

 

Sessió 2

1. Com comunicar efectivament: Aprendre a Escoltar

2. Com comunicar efectivament: Aprendre a Liderar

 

Sessió 3

1. Disciplina Emocionalment Intel·ligent

2. Resolent conflictes

3. Auto-estima i autoconfiança

 

ACONSEGUIRÀS:

Tenir una bona relació amb els teus fills/filles, tant si són petits com si

són adolescents. Gaudir d'harmonia a la casa. Avenir-te amb la teva

parella. I ajudar els teus fills/filles a desenvolupar la seva

intel·ligència emocional i a créixer responsables, honestos, generosos,

capaços de dialogar, capaços de cooperar i de treballar en equip,

deixant bona impressió allà on van, capaços de tenir relacions socials

positives, i feliços amb si mateixos.

 

ALTRE INFORMACIÓ:

Cost del curs: 60,00€

Inscripció: Trucar al telèfon 631.60.30.66

Email: merchalbert@yahoo.com

Aquest curset es realitzarà a Barcelona ciutat.

 Si vols més informació Contacta'ns

CURS PER DIRECTIUS D'EMPRESA

Dirigint amb Intel·ligència Emocional

Nou curset per directius que volen millorar 

les seves abilitats de lideratge.

 4, 11, i 18 de juny

Articles pel blog

¿Que és la intel·ligència emocional?

Hi ha hagut molta discussió en el món científic sobre el significat del terme intel·ligència emocional, i fins i tot sobre si la intel·ligència emocional existeix realment o és només un nou envasament de vells trets psicològics ben establerts.

Està clar ara, després d’anys d'investigació i debats, que hi ha dos tipus d'intel·ligència emocional: un està relacionat amb la capacitat de processar i utilitzar la informació emocional, i per tant està connectat d'alguna manera a la capacitat general de la persona de processar i fer servir tot tipus d'informació, el que normalment anomenem intel·ligència general. El segon es relaciona amb un conglomerat de trets de la personalitat. Les persones amb una personalitat emocionalment intel·ligent tendeixen a respondre a les situacions, esdeveniments i reptes amb càrrega emocional de manera eficaç i positiva.
Així, vostè pot ser intel·ligent emocionalment perquè sap com processar la informació emocional, raonar amb aquest tipus d'informació i utilitzar-la de manera beneficiosa per a vostè, o pot ser emocionalment intel·ligent perquè té una personalitat que sap intuïtivament com respondre a les emocions involucrades en gairebé totes les interaccions humanes. Per descomptat, vostè pot gaudir dels dos tipus d’intel·ligència emocional, el que probablement és el millor.

Bàsicament, la intel·ligència emocional pot afectar dues grans àrees: les nostres pròpies emocions i les emocions dels altres. En relació amb les nostres emocions, podem tenir coneixement sobre les nostres emocions, i ser capaços d'identificar quan les experimentem, entendre-les, regular-les,i expressar-les d’una forma socialment apropiada. En relació amb els altres, podem ser capaços d'identificar les emocions que altres persones experimenten, i d’entendre i respondre a elles de manera socialment eficaç.

Les meves investigacions​​i les investigacions de molts altres m'han convençut que hi ha cinc dimensions emocionals principals que són essencials per a tenir èxit en molts esforços. Tres són habilitats emocionals, i les altres dues són trets emocionals. Les habilitats emocionals són la capacitat de comprendre les emocions, la capacitat de regular-les, i la capacitat d'expressar-se en formes socialment eficaces. Els dos trets són un sentit positiu d'un mateix, incloent-hi un sentit d'autocompetència, d'autoestima, i d'autoeficàcia, i un alt nivell de motivació intrínseca.

En qualsevol cas, un aspecte important de la intel·ligència emocional és que pot ser desenvolupada i millorada amb el temps. Això no vol dir que és fàcil, però es pot fer. Per un costat, podem aprendre més sobre les emocions, quan apareixen, què signifiquen, i com utilitzar-les de manera beneficiosa. Per l'altre costat, podem practicar formes positives de reaccionar a les situacions amb càrrega emocional, per a què quan ens veiem obligats a enfrontar-nos a aquestes situacions en la vida real, responguem en la forma que ara sabem és més beneficiosa per a nosaltres i per a tots els involucrats. Podem millorar la visió que tenim de nosaltres mateixos, i sense dubte podem trobar maneres d’augmentar la nostra motivació per a assolir els nostres objectius.

Si alguna vegada ha vist la pel·lícula "El senyor dels anells: la tornada del rei", potser recordi l'última batalla a la qual Aragon fa un discurs als seus soldats abans de morir en la lluita. Aragon sap que els seus soldats han de combatre amb ràbia, esperança i compromís si volen guanyar, i ell no aconsegueix aquest objectiu proporcionant dades sobre el nombre de soldats en cada costat, sobre les armes disponibles, o les raons per la guerra, sinó amb un discurs molt carregat d'emocions sobre el temps dels homes. Aquesta és la millor expressió d'intel·ligència emocional.

Ets realment intel·ligent emocionalment o et creus que ho ets?

Hi ha dues formes de mesurar la intel·ligència emocional d'una persona: Una és plantejar-li una sèrie de tasques emocionals que han de ser resoltes i veure què tal s'exerceix. Per exemple, els experts li mostren fotografies de diferents cares i mesuren fins a quin punt és capaç de reconèixer l'emoció que expressen, o li mostren unes vinyetes amb una història que planteja un problema emocional i li demanen que ho resolgui. És com un examen, però dóna una mesura bastant clara de les habilitats emocionals de la persona. La segona és demanar-li que ell o ella mateixa avaluï el grau d'habilitat que té per manejar emocions. Per exemple, els qüestionaris pregunten a les persones que els responen fins a quin punt se saben calmar quan s'enfaden, o saben reconèixer els sentiments d'altres persones. Per descomptat, la nostra opinió sobre la nostra habilitat, i la nostra habilitat real poden ser dues coses molt diferents. Aquest tipus de qüestionaris no mesuren realment l'habilitat real sinó la nostra opinió sobre la nostra habilitat.

La primera forma de mesurament és útil per conèixer la intel·ligència emocional real de les persones. Aquesta intel·ligència emocional està fins a cert punt relacionada amb la intel·ligència general. La intel·ligència general és la capacitat de processar informació i usar-la de forma eficaç. La intel·ligència emocional és la capacitat de processar informació emocional i usar-la de forma eficaç. Es veu clar que les dues formes d'intel·ligència estan connectades. Per tant, fins a quin punt podem identificar emocions, entendre-les, o regular-les està d'alguna forma lligat a la nostra intel·ligència general.
El segon tipus de mesurament funciona per mesurar les creences de autoeficàcia de la intel·ligència emocional de les persones. El que creiem sobre el nivell de la nostra intel·ligència emocional està fins a cert punt relacionat amb els nostres trets de personalitat i tendències naturals, i per tant amb la nostra personalitat. Podem prendre, per tant, les creences d’autoeficàcia de la nostra intel·ligència emocional com una mesura d'una personalitat emocionalment intel·ligent.

El més interessant és que tan positiu és ser emocionalment intel·ligent com creure-s’ho. De fet, els estudis mostren més sovint efectes positius de les creences d’autoeficàcia de la intel·ligència emocional que de la intel·ligència emocional real. Això no és tan sorprenent com sembla. Fa ja bastants anys que un famós psicòleg anomenat Albert Bandura va demostrar que creure que s'és bo en alguna cosa prediu més fortament l'èxit futur en aquesta àrea d'activitat que l'habilitat real. Per exemple, en diferents estudis, els investigadors han observat que els adolescents que creuen ser bons en matemàtiques, però que no ho són tant com es creuen, s'exerceixen millor quan se'ls presenten nous problemes matemàtics, que els seus companys que creuen ser dolents , malgrat que en realitat tenen el mateix nivell de coneixement matemàtic que el primer grup. Bandura va anomenar a això creences d'autoeficàcia, i existeixen en tots els camps de l'activitat humana. Per tant, no és sorprenent que creure's intel·ligent emocionalment és tan o més beneficiós per bregar amb situacions emocionals que ser de debò intel·ligent emocionalment.

Si creus que ets bo amb les emocions, que ets assertiu, que tens empatia, que fas amics amb facilitat, i que saps com regular la teva pròpia tristesa o ràbia, millor per a tu. T'esperen experiències molt positives en la teva vida. Però, si no és així, les bones notícies és que pots aprendre a desenvolupar aquestes habilitats i augmentar la teva intel·ligència emocional i les teves creences d'autoeficàcia. I estic segur, encara que no he trobat cap recerca que ho estudiï, que ser emocionalment intel·ligent i al mateix temps creure-s’ho és el millor dels dos mons.